BİTÜDER, SU YALITIMI  SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR

BİTÜDER, SU YALITIMI SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR

BİTÜDER, SU YALITIMI  SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR

Su yalıtımı Yönetmeliği'nin detayları bir kez daha, WEBİNAR üzerinden masaya yatırıldı.

27.10.2017'de Resmi Gazetede Yayınlanan "Binalarda Su Yalıtım Yönetmeliği"nin inşaat sektöründe tasarımcıya, uygulayıcıya ve denetim mekanizmaları için getirdiği yenilikler konusunda paydaşları bilgilendirmeyi amaçlayan Bitüder, bilgilendirme seminerlerine devam ediyor. Pandemi sebebi ile webinar seminer formatında gerçekleşen, Temmuz ayı programı ile bu defa, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İBB'ye bağlı ilçe belediyelerinde çalışan ve sahada kontrol mekanizmalarında görev alan sektör paydaşları ile bir araya geldi.

1 Temmuz'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanlığı ve Bitüder işbirliği ile planlanan seminer, dijital platformda, webinar üzerinden gerçekleşti. Toplantıda, Su Yalıtımı ile ilgili güncel mevzuatlar, uygulamalar, kullanılan malzemeler ele alındı. Su Yalıtımı ile ilgili sorunlar masaya yatırıldı. Ağırlıklı olarak Su Yalıtım Yönetmeliği'nin projelere getirdiği yeni tasarım ve uygulama kuralları, nokta detayları ve etkin denetimin kuralları paylaşıldı.

Kentsel Dönüşümün, Depreme karşı güvenli yapıların oluşturulması için önemli bir adım olduğunu her zaman vurgulayan Bitüder, Binaları korozyondan korumak için su yalıtımının önemini her platformda anlatmaya devam ediyor. Belediyelerin, sağlıklı su yalıtımı uygulamalarının doğru şekilde hayata geçirilmesi için önemli bir paydaş olduğuna inanan Bitüder, yurt genelinde yerel yönetimlerle işbirliği halinde, Su Yalıtım Yönetmeliği'nin doğru anlaşılması ve uygulanması için farklı platformlarda seminerlere devam edecek.