BİTÜDER SEMİNERLERİNE EKİM AYINDA, DENİZLİ, ISPARTA VE BURDUR İLE DEVAM ETTİ

BİTÜDER SEMİNERLERİNE EKİM AYINDA, DENİZLİ, ISPARTA VE BURDUR İLE DEVAM ETTİ

BİTÜDER SEMİNERLERİNE EKİM AYINDA, DENİZLİ, ISPARTA VE BURDUR İLE DEVAM ETTİ

Yeni "Su Yalitimi Yönetmeligi" detaylari Isparta, Denizli ve Burdur il Seminerlerinde ele alindi

Bitümlü Su Yalitimi Üreticileri Dernegi (BITÜDER) 27 Ekim 2017 tarihli Resmi Gazete'de yayimlanan ve 1 Haziran 2018'den itibaren yürürlüge giren Su Yalitimi Yönetmeligi'nin uygulamalari ile ilgili "Binalarda Su Yalitimi ve Kalite Denetimi" konulu egitim seminerlerine devam ediyor. Bu kapsamda Ekim ayinda Isparta, Denizli ve Burdur illerinde sektör paydaşlari ile biraraya gelen Bitüder, Statik hesaplarin deprem risklerine göre yapilmasinin tek başina yeterli olmayacagini, binanin ekonomik ömrü boyunca, yapi güvenliginin korunmasi gerektigine dikkatleri çekti.…BITÜDER Genel sekreteri Meltem Yilmaz, Su Yalitimi konusuyla ilgili mevcut mevzuat, malzeme ve uygulama kalitesi, kalite denetimi gibi konu başliklarini detayli sunumlarla katilimcilara anlatti. Çevre ve şehircilik Il Müdürlügü teknik personelleri'nin katiliminin yani sira Inşaat Mühendisleri odasi üyeleri, bölgede faaliyet gösteren Yapi Denetim Firma personelleri ve Belediyenin konu ile ilgili personellerinin katildigi toplantilarda, yeni SU YALITIM YÖNETMELIGI'nin içeriginin yani sira, projelere getirdigi yeni tasarim ve uygulama kurallari paylaşildi.

Korozyonun bina statigi üzerindeki olumsuz etkileri ve binalarda su yalitim eksikliginden kaynaklanan problemler tartişildi. Olumsuz örneklere yer verilen seminerde, sahada en çok karşilaşilan problemler masaya yatirildi, kalitesiz malzemelerle ve standartlara uygun olmayan ürün ve uygulamalarin olumsuz sonuçlari, alinacak önlemler detayli olarak ele alindi. Son bölümünde katilimcilarin sorulari da yanitlandi.

27.10.2017'de Resmi Gazetede Yayinlanan "Binalarda Su Yalitim Yönetmeligi"nin inşaat sektöründe tasarimciya, uygulayiciya ve denetim mekanizmalari için getirdigi yenilikler konusunda paydaşlari bilgilendirmeyi amaçlayan Bitüder, yurt genelinde, tüm illerde Yönetmelikle ilgili bilgilendirme seminerlerine devam edecek.

Burdur ve Isparta Seminerleri